Az alábbiakban a II. Országos Csillagok Háborúja Rajongói Találkozó részletes programja olvasható.Reméljük, találsz programok között olyat, amiért érdemes ellátogatni most szombaton a Lurdy Házba.

Időpont: 2016. december 10., szombat, 10.00 – 18.00-ig

Helyszín: Lurdy Ház (1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14., megközelíthető az 1-es és a 24-es villamosokkal.)

A rendezvényre a belépés INGYENES!

A jelmezesek a Könyves Károly krt. felőli bejárat mellett jobb oldalon található helységben kialakított ingyenes öltözőt vehetik igénybe. Az öltözőben mindenki a saját felelősségére hagyjon értéktárgyakat, mert ezeket nap folyamán nem tudjuk őrizni!

A rendezvény részletes programterve:

A II. Országos Csillagok Háborúja Rajongói Találkozón 10.45-tõl egy non-stop színpadi műsorral is várjuk a messzi-messzi galaxis kedvelőit. Az egész napos programban rövid előadások, bemutatók, beszélgetések a meghívott vendégekkel, minden blokk után kvíz-játékokkal, és sok más érdekességgel várjuk a Találkozó résztvevőit. Műsorvezető Moser Károly, Anakin Skywalker szinkronizálója lesz.

A színpadi események:

10.45 Megnyitó, köszöntő
11.00 Rogue One – Az alapötlettől a premierig
11.15 20 éves a Magyar Star Wars Klub Klub
11.30 A Star Wars zenéje bakeliten 1977 – 2016
11.45 Beszélgetés Tóth Csaba politológussal
12.00 Beszélgetés Tóth Gyulával, Kylo Ren kaszkadőrével
13.00 Jelmezverseny
14.00 Kvízjáték – döntő
14.30 Tombolasorsolás
15.00 Beszélgetés a szinkronosokkal. Vendégeink lesznek: Molnár Ilona (Ahsoka), Sallai Nóra (Rey), Rajkai Zoltán (Poe Dameron) és Berkes Bence (Ezra Bridger)
16.00 Régi concept artok az új filmekben
16.30 A Star Wars nagy pillanatai
17.00 Műsorzárás

A II. Országos Csillagok Háborúja Rajongói Találkozó programjai – a színpadi részen kívül – délelőtt 10.00-tól este 18.00-ig tartanak.

A Találkozón a Barcraft csapata is várja a Star Wars-rajongókat, méghozzá egyszerre két helyszínen is, Star Wars Battlefrontos játéklehetőséggel, kipróbálható VR 360-nal és egy cantinával.

Idén a Holdfényteam is ott lesz, akik ezúttal tekintélyes mennyiségű Star Wars-os relikviával várják a rajongókat.

Csatlakozik hozzánk a Csillagok Háborúja Jelmezes Rajongói Klub is, akik sok-sok jelmezessel – és droiddal -, önálló standon várják a fotózkodni vágyókat.

Star Wars-könyvek, 20 %-os kedvezménnyel! Star Wars-könyvek széles választéka a gyerekkiadványoktól a felnőtteknek szóló művészeti albumokig.

Az II. Országos Csillagok Háborúja Rajongói Találkozón Fazekas Attila, a legendás képregény rajzoló is a vendégünk lesz. Erre a napra biztosan hoz valami újdonságot magával!

Vendégünk lesz Tóth Csaba politológus, a Sci-Fi politológiája c. könyv szerzője, akivel a könyve kapcsán a Star Wars és a politika kapcsolatáról fogunk beszélgetni. A helyszínen ezen a napon a könyvét is dedikálja majd az érdeklődőknek.

Gyerek játszósarok. December 10-én, a II. Országos Csillagok Háborúja Rajongói Találkozón a Lurdy Házban ismét lesz gyerek-játszósarok. Az előzetes terveink szerint lesz:
– színezés,
– párkereső-verseny,
– társasjáték,
– mini-kvízek,
– arcfestés és csillámtetkó,
– és extraként lesz Star Wars-os origami is!
Tehát a kicsik sem maradnak ki a galaxis mókáiból.

Felnőtt játszósarok. Az Insert Coin Egyesület nem mindennapi meglepetéssel készül az Országos Star Wars Találkozóra. Retro Star Wars videó-játékok sora kerül bemutatásra, és persze a bemutatás mellett a rendezvény látogatói ki is próbálhatják az igazán impozáns gépparkkal – Atari 2600, C64, Spectrum, NES, SEGA Master System, SEGA MegaDrive, Amiga 500, SNES, N64, SEGA DreamCast, PS2, GameCube és néhány veterán PC, 486 – rendelkező egyesület Star Wars-os játékait. Ha nosztalgiázni szeretnél, vagy csak kipróbálnád a legendás játékokat, amikről faterék meséltek neked, akkor látogass el december 10-én a Lurdy Házba, az Országos Star Wars Találkozóra.

Többfordulós kvíz-játék. A sorozat több selejtezőből és egy döntőből áll. A döntőben a selejtezők győztesei küzdenek egymással értékes nyereményekért. A selejtezők 10.30-tól indulnak a felnőtt játszósarokban! Döntő: 14.00-kor, a színpadon!

Klasszikus Star Wars Miniatures játékbemutatók. Pár évvel ezelőtt nagyon sok rajongót vonzott szerte a világon és talán még most is sokan emlékeznek a Star Wars Miniatures-re. Aki kedvet érez ahhoz, hogy kipróbálja, milyen lenne különböző Star Wars-os korszakok csapatait irányítani, december 10-én megteheti a felnőtt játszósarokban.

Dejarik-sakk. Emlékszel a legendás sakkpartira, amit Chewbacca és a két droid játszott a Millennium Falcon fedélzetén? A felnőtt játszósarokban Te is kipróbálhatod ezt a különleges játékot, csak hagyd nyerni a vukit!

A HunLTC Lego Klub Star Wars-os terepasztalokkal, járművekkel, és LEGO-s börzével várja a Találkozó látogatóit!

Az Országos Star Wars Találkozó ideje alatt egy speciális mini-tárlatot is megtekinthettek. Az üvegvitrinekben egy-egy hazai gyűjtő mutathatja be kollekciójának érdekes és értékes darabjait.

Star Wars-plakátkiállítás. Az 1976 és 2016 között megjelent Star Wars-os plakátokból válogatva a Lurdy Házban, a vitrines kiállítással egy helyen meg lehet nézni egy kisebb tárlatot.

Jelmezverseny. A jelmezes verseny sem maradhat ki a nap programjából. Aki rendelkezik valamilyen Star Wars-os jelmezzel, akármennyire is régi, a helyszínen jelentkezhet és indulhat II. Országos Csillagok Háborúja Találkozó színpadán tartandó megmérettetésen, ahol értékes nyeremények várják a győzteseket.

Kirakodó vásár. A galaxis minden szegletéből sok-sok ritkasággal és igazi gyűjtői darabokkal is találkozhatsz, és persze meg is vásárolhatod őket.

Várunk tehát szombaton a Lurdy Házban!

Comments are closed.