Mivel a BarCraft hangulata folyamatosan alakul, elég hamar eljött az a pillanat, amikor felmerült, hogy cosplayesek fotói is díszítsék a falakat, az ötlet pedig (pontos dátum)-án meg is valósult, a folyamatos bővítés tervével is, hisz rengeteg jó cosplayt és cosplayest láttunk már itthon is. Ezzel szerettünk volna egy egyedi, cosplayes hangulatot megteremteni, szemet gyönyörködtető képekkel, folyamatos megújulással, amiről úgy érezzük, sikerült! Bár a feladat igen nagy, nem adtuk fel a galéria további bővítését újabb remek cosplayekkel és készítőikkel, amelyet külön eseménnyel ünneplünk meg. Ezeken a rendezvényeken találkozhatsz a cosplayessel és a szervezőkkel is, ha pedig rajongóként szeretnél aláírást kérni, vagy csak beszélgetni az illetővel, azt megteheted itt is!

Látogatóink nagyrészt már tudják, ám ha valakinek nem lenne világos, a hivatalos definíció szerint:

A cosplay (コスプレkoszupure; Hepburn-átírással: kosupure?) a „costume play”[1] kifejezés rövidített formája, az előadó-művészet egy ága, ahol a résztvevők különböző jelmezeket és kiegészítőket viselve próbálnak egy karaktert, ötletet, koncepciót megjeleníteni. A jelmezt készítő illetve viselő személyek, a cosplayerek, gyakran külön szubkultúrát alkotnak, melynek középpontjában e különleges szerepjáték iránti szenvedélyük áll.

A jelmezötletek legjellemzőbb forrásait animék, mangák, nyugati képregények, videojátékok illetve filmek alkotják, de bármilyen fiktív forrásból vagy akár a való életből vett elképzelés jó alapul szolgálhat egy cosplaynek. Találkozhatunk élettelen dolgokat antropomorf formában megjelenítő kosztümökkel, valamint nem ritka a crossdressing, crossplay sem, melynek során a jelmezt viselő személy egy a sajátjával ellenkező nemű karaktert alakít. A cosplay kultúra részét alkotó egyik népszerű ágazat a vonzó fellépésre fókuszál, ilyenkor a cosplayesek olyan karaktert választanak, aki híres attraktív megjelenéséről és/vagy kihívó ruházatáról.

Az internet a cosplay kedvelői számára is lehetővé tette, hogy virtuális közösségeket, weboldalakat hozzanak létre, ahol megoszthatják egymással cosplayes élményeiket, tippeket, trükköket, fényképeket. Mivel a cosplay kultúra iránt érdeklődők száma 1990 óta exponenciálisan növekvő tendenciát mutat, a jelenség egyre jelentősebb hatást fejt ki a populáris kultúrára is. Hatványozottan igaz ez az ázsiai országokra, elsősorban Japánra, ahol a cosplaynek meghatározó szerepe van az utcai divat valamint a popkultúra trendjeire is.

Nos a lista hónapról hónapra bővül.
A pontos szereplőit a galériának lentebb találod meg.

A Cosplay galériába nem lehetetlen a bekerülés, csak egy jó kép kell amivel meggyőzöd a BarCraft Cosplay Galéria zsűrijét.
Egy gamer, vagy geek cosplay alap feltétele a dolognak és bár tudjuk, hogy ezen felül még 1000 ága van a  cosplayelésnek, mi mégis erre helyeznénk a fókuszt. Ha fel szeretnél kerülni, feltétlenül írj nekünk egy levelet néhány képpel, hogy legyen miből válogatni.

 

barcarftbudapest@gmail.comKéptalálat a következőre: „send a mail with pictures”

 

 

Semmi kötött protokol rendezvényre ne gondolj!

Ha a kép elkészült, megbeszélünk egy időpontot, amikor mindenkinek alkalmas a rendezvény lebonyolítása. A megadott időpontban a cosplayes ellátogat, hogy maga akassza ki a fotót a falra, az este további részében pedig koccintunk a galéria újabb bővítésére, beszélgetünk kötetlenül, akik pedig szeretik a cosplayes vendég munkásságát és szeretnének aláírást tőle, azok sem maradnak hoppon.

Képtalálat a következőre: „gallery opening”

Hát, problémád semmiképp nincs, ugyanis Sármai Balázs felajánlotta, hogy minden hónapban elkészíti a kiválasztott cosplayes fotóját, fotózással, kidolgozással, mindennel. Természetesen a többi jól sikerült képet is megkapod azon felül, amit a falra akasztunk, ám ha csak a kép választ el az eredménytől, ne habozz, szólj bátran, és jelenj meg a megbeszélt időpontban a cosplayeddel felszerelkezve, a többit pedig bízd ránk! 🙂

Képtalálat a következőre: „bad focused cosplay”

Rengeteg olyan cosplay van, amiről mi is tudjuk, hogy itt a helye, és nagyon sok olyan cosplayes van, akiket sokra tartunk. Az egyik lehetőség, hogy már folyamatban van a fotózás és a rendezvény megszervezése, csak még nem értünk a folyamat végére. Van, akinek az időjárás szól közbe, van, akinek más.
Egyes esetekben a cosplayes rajta van a wanted-listánkon, nagyon szeretnénk már a galériában látni őt is, ám még nincs megfelelő cosplaye, ami illeszkedne a Barcraft hangulatához, vagy ő maga szeretné, ha egy későbbi cosplayével kerülne majd ki, ami még nem készült el teljesen.
És az sem kizárt, hogy épp túlzottan lefoglal minket, hogy az épp folyamatban lévő bővítést intézzük, így még nem kerestünk meg mindenkit, akit szerettünk volna, ám amint lezárul az egyik folyamat, kezdhetjük a következő ember megkeresését.

Miért került fel XY, amikor AB még nem?

Rengeteg dologtól függ. Egyik oldalról, talán AB még nem ért rá, ám XY már igen, ezért értelemszerűen vele dolgoztunk. Másrészt lehetséges, hogy AB arra vár, hogy mi magunk keressük őt meg, és még nem jutottunk el hozzá a keresésben, míg XY maga jelentkezett, hogy szeretné ott látni magát a falon, és épp minden klappolt ahhoz, hogy elkészüljön a képe, míg AB esetében a fent látható problémák valamelyike lépett fel. Ebbe felesleges többet belelátni, hiszen Murphy rengeteg dologba beleszólhat.

Dryad Soraka, League of Legends

Miharu

Char :  Dryad Soraka

From : League of Legends

Photo : Sarmai

Dryad Soraka, League of Legends

Suisen

Char :  Katarina

From : League of Legends

Photo : Sarmai

Effy

Char :  Dynasty Ahri

From : League of Legends

Photo : CleanPig’s Hideout

Dryad Soraka, League of Legends

Aoime

Char :  Viola

From : Soul Calibur V

Photo : Sarmai

Cassidy

Char :  Blademaster Jin

From : Blade and Soul

Photo : CoolADN

Shayola

Char :  Ysera

From : World of Warcraft

Photo : CleanPig’s Hideout

Dhorin

Char :  Nidale

From : League of Legends

Photo : Cleanpig’s Hideout

Abigail Sins

Char :  Sylvanas

From : World of Warcraft

Photo : Abigailsins

Enji Night

Char :  Supergirl

From : Dc Universe

Photo : Sarmai

Reina

Char :  Psylocke

From : X-men

Photo : Sarmai

Lulu

Char :  Mafia Jinx

From : League of Legends

Photo : Cleanpig’s Hideout

Ada

Char :  Lara Croft

From : Tomb Raider

Photo : Hazardous Pics

Gray

Char :  Altair

From : Assasin Creed

Photo : Sarmai

Lilo

Char :  Gnar

From : League of Legends

Photo : Thanior