Társas Bérlés

A Barcraft 1-ben korlátozott ideig 14:00-18:30-ig tudtok társasokat bérelni, mivel elég szerény a játékra szánt alapterületünk.
A játékoknak viszont bérleti díja nincs, csupán 1500.- forintos asztalfogyasztáshoz, és egy személyigazolványhoz kötött.

Az asztal N(L)apja

Minden vasárnap az asztal napját ünnepeljük !
14:00-24:00 -ig játszhattok kedvenc asztali játékaitokkal.
A bérlés feltétele 1 személyigazolvány.

Társasok száma

Asztalok száma

7 Csoda

Irányítsd az ókori világ hét nagy városának egyikét! Termeld ki a földed nyújtotta természetes erőforrásokat, vegyél részt a fejlődés véget nem érő folyamatában, fejleszd kereskedelmi kapcsolataidat és állítsd fel hadseregedet! Hagyj nyomot a civilizáció történelmében olyan építészeti csodák révén, amelyek meghaladják az eljövendő korokat!

Bang!

A BANG! egy igazi westernjáték, amelyben egy csapat ravasz bandita és egy elszánt seriff  küzd egymással. A seriffet inkognitóban dolgozó seriffhelyettesek segítik, de feltűnik a színen egy renegát is, aki saját céljai eléréséhez aki akarja használni a harcoló feleket! A BANG!  kártyajátékban minden játékos egy-egy vadnyugati személy szerepét öltheti magára.

Cacao

A Cacao ideális bevezető a játék a könnyed stratégiai társasjátékok világába. Törzsfőnökként az a feladatunk, hogy kakaótermesztéssel és kereskedéssel vezessük alattvalóinkat a hírnév és a gazdagság felé! A kezünkben lévő munkás lapkákat tesszük le egymás mellé olyan módon, hogy azokkal minél több kakaóbabot takaríthassunk be a szomszédos, már letett ültetvénymezőkről, és eladhassuk a piacon, a legjobb áron! Hogy ez miért olyan nehéz? A pálya folyamatosan alakul, ahogy minden kör végén feltöltjük a területet dzsungellapokkal. A speciális mezők (mint a víz vagy a napimádó helyek) lapjai pedig további lehetőségekkel fűszerezik az élményt!

Carcassonne

A dél-francia Carcassonne város a rómaiak korából ránk maradt, egyedülállóan megépített erődjéről. A játékosok követőikkel útra kelnek, hogy megcsinálják szerencséjüket Carcassonne útjain, a városokban, a mezőkön és a kolostorokban. A táj alakítása a játékosok kezében van! A felállított követők – az útonállók, lovagok, földművesek és szerzetesek – segítenek a sikerhez vezető úton!

Citadella

A Citadellában középkori uralkodóként fel kell építened a városodat, mielőtt ellenfeleid megelőznének. Birtokodat folyamatosan bővítheted úk kerületekkel, de bölcsen gazdálkodj: bár egyes kerületek értékesebbek másoknál, több aranyba kerül a felépítésük. A város irányítása azonban nem csak a pénzről szól. A nagyurak, hölgyek és elöljárók egytől egyik fontos szerephez jutnak. A játék minden körben megújul, ahogy a játkosok titokban új szerepet öltenek – orgyilkos, tolvaj, varázsló, király,püspök, kereskedő, építész vagy hadúr lesz belőlük -, és élnek a vele járó hatalommal.

Csótánypóker

A csótány hidegvérére lesz szükséged ahhoz, hogy a legfeszültebb pillanatokban is jól blöffölj. De aki négy egyforma rémséget begyűjt, elveszti a játékot!

Dixit

A Dixit egy gyönyörűen illusztrált kreatív asszociációs játék, ahol fantáziánkat szabadon engedve, újabb és újabb történeteket szőhetünk.

Dobble

A Dobble egy 55 lapos kártyapakli, melynek minden lapján 8 szimbólum látható. A lapokon összesen több mint 50 különböző szimbólum található, és  bármelyik két lapon pontosan egy szimbólum  azonos. Készen állsz egy Dobble partyra?

Drakon

Drakon, a vén sárkány foglyul ejtett egy csapat merész kalandort, akik az aranyára áhítozva osontak be a barlangjába. Úgy döntött, nem falja fel őket nyomban, hanem előbb eljátszadozik velük: kapzsisága révén egyikük megválthatja a szabadságát. A rémült szerencsevadászokat beküldi varázslatokkal teli, veszedelme kazamatáinak mélyére, és aki közülük elsőként gyűjt össze tíz aranyat az útvesztőben, szabadon távozhat. A többekből ebéd lesz.

Dudab

Az ősemberek vándorlásaik során halásztak, vadásztak, gyűjtögettek. Hogy könnyen haladjanak, fontos volt, hogy minél kevesebb dolgot vigyenek magukkal. Beszélni még nem tudtak, de kezdetleges szavaik közül az egyik volt a Dudab, ami annyit jelentett: bocsánat. Vezess mindenkit az orránál fogva, és járj mindenki előtt!

Építőmesterek - ókor

A babiloni függőkertektől a görög parthenónon át az egyiptomi piramisokig, az Építőmesterek: Ókorban rengeteg kihívás vár a játékosokra. Hogy ezeknek  megfeleljünk, magunkra kell öltenünk az építésvezető szerepét. Munkásokat kell felbérelnünk, feladatokat kell kiosztanunk, rabszolgákat és szerszámokat kell vásárolnunk és kölcsönöket kell felvennünk, rengeteg döntésen keresztül vezet az út hogy valóra váltsuk álmunkat, és a kor legkiválóbb építészévé váljunk!

Full Moon

A Full Moon kétszemélyes kártyajátékban a játékosok célja, hogy 4 különböző színű farkasból álló oszlop alakítsanak ki, ahonnan félelmetes farkasüvöltést produkálhatnak.

Háborúk kora

A feudális Japánban a háború és viszály korszaka dúl. A császárok hatalma gyengül, a klánok becsvágyó hadurai nyíltan háborúznak és kizsákmányolják a szomszédos kisebb klánokat. A klánok minden egyes csatával egyre jobban eltávolodnak egymástól, az egységesítés szelleme már csak távoli emlékként él az emberek szívében. Ahhoz, hogy a klánokat újra egyesíteni lehessen, valakinek a többiek fölé kell emelkednie. Talán épp te leszel ez a hadúr?

Hanabi

Izgalmas és eredeti kihívás! Ebben a különlegesen kooperatív játékban a játékosok együtt dolgoznak, hogy összeállítsanak egy fantasztikus tüzijáték előadást. Azonban a rakéták, a puskapor és a gyújtózsinorok összekeveredtek , így senki nem láthatja a saját kezében tartott lapokat, azokat képpel kifelé kell tartaniuk! Adj a csapattársaknak értékes információkat, és jegyezd meg az összes tenácsot, amit te kaptál. A jó csapatmunka a kulcs, hogy egy emlékezetes műsort adjunk és elkerüljük a közönség fújolását…

Kincsvadász

A játékosok kincsvadászként indulnak küldetésre a legendás kincsekért. Útjuk a Fagyott Hegy jeges csúcsain keresztül vezet, a Sűrű Dzsungel bozótjai közé, ahonnan végül a Láva Barlang mélyébe ereszkednek le. A kincsvadászok mind az 5 forduló kezdetén összeállítják 9 lapból álló kártyapaklijukat, amelyben kalandorok, őrzőkutyák, pénzérmék és akciólapok kerülnek.Így felszerelkezve a játékosok készen állnak a kincsvadászatra- Mindhárom helyszínen két kincs vár rájuk. A legerősebb kalandorcsapattal érkező játékos nyeri el ezek közül az egyiket, míg a leggyengébb csapattal rendelkező játékos kapja a másik kincset. A többiek üres kézzel térnek haza. Az akció kártyák segítségével a játékosok módosíthatják csapataikat a kincsek begyűjtése előtt. A kincsek között találhatók értékes leletek, varázstekercsek – amik sok pénzérmét érhetnek – és olyan dolgok is, amikre senki sem vágyik. Miután a kincseket begyűjtötték, a vadászoknak őrzőkutyáik segítségével meg kell védeniük magukat az alattomos goblinoktól. Ha valakinek nincs elegendő őrzőkutyája, akkor fizetnie kell a továbbjutásért. Az ötödik forduló befejeztével a játékosok összeszámolják kincseiket és pénzérméiket, hogy kiderüljön ki a legsikeresebb kincsvadász!

Királyságok

Egy buja, termékeny kontinensen hatalmas birodalmak vetélkednek az erőforrásokért. Ám az alattomos lápokban, elhagyott temetőkben a gonosz rejtőzik – a bölcs uralkodó elkerüli az ilyen helyeket. A Királyságok pörgős taktikai játék. a játékosok rivalis uralkodók, akik várakat építtetve növelik befolyásukat és vagyonukat. Minél gazdagabb vidéken épül egy vár, annál nagyobb lesz az adóbevétel; azonban a rossz helyre épült erősségeket sárkányok, trollok, rablók és hozzájuk hasonló szerzetek sanyargatják. Te meg tudod tölteni királyságod kincseskamráját?

Pandemic

Megvan bennetek minden, ami az emberiség megmentéséhez kell? Egy járványelhárító csapat szakképzett tagjaiként kell felfedeznetek a tomboló halálos járványok ellenszérumait, még mielőtt azok világszerte elterjednének. Neked és a csapat tagjainak a világot bejárva kell harcolnotok a fertőzéssel, és meg kell találnotok az ellenszerhez szükséges anyagokat. Saját szakértelmeteket latba vetve kell összedolgoznotok a siker érdekében. Az óra ketyeg, a betegségek világméretű járványok révén terjednek. Meg tudjátok találni mind a négy ellenszert még időben? Az emberiség sorsa a ti kezetekben van!

Panic Lab

Az amőbák elszabadultak a laboratóriumban, és most szétszéledtek mindenfelé. Gyorsan el kell kapnod őket! A speciális dobókockák megmondják, hogy melyik laboratóriumból tűnt el az amőba és milyen amőbát is kell pontosan keresnünk, akinek először ez sikerül, azé a pont. De vigyázz, az amőbák menekülnek, szellőzőkben bujkálnak, mutálódnak, nem lesz könnyű dolgod velük!Biztos te fogsz nyerni, ha gyors az észjárásod és fürge vagy.

Patchwork

A Patchwork a kézimunka egyik formája, mely összevarrt szövetdarabokból hoz létre egy nagyobb mintát. Régen ez volt a módja, hogy a megmaradt ruhadarabokból használható ruhákat és takarókat gyártsanak. Ma a patchwork egy művészeti irányzat, melynél a tervezők értékes szöveteket felhasználva gyönyörű textíliákat alkotnak. A szövetek egyenetlenül összeillesztett darabjai különösen egyedi remekműveket eredményezhetnek,és ezért rengeteg textilművész alkalmazza. Gyönyörű folttakaró készítéséhez fáradságos munka és idő szükséges, mert a rendelkezésre álló foltok egyszerűen nem akarnak összeilleni. A játékosnak körültekintően kell a foltokat kiválasztania, és figyelnie kell, hogy mindig legyen kéznél elegendő gomb – nem csak azért, hogy befejezze a takaróját, hanem hogy az elkészült alkotás jobb és szebb legyen ellenfele takarójánál.

Sárkánytojás

 Mi az ami szebb az aranynál, értékesebb a gyémántnál és a kincsvadászok legfőbb célja? A Sárkánytojás. A játékosok éles logikával és ügyesen taktikázva tudnak túljárni egymás eszén, hogy minél több és értékesebb sárkánytojás gyűjtsenek. De csak óvatosan, a havas csúcsok közt nem csak hatalmas gazdagság vár ránk, hanem félelmetes sárkányok is. Egyedül is a megpróbálhatunk szembeszállni a szárnyas fenevadakkal, de előfordul, hogy rivális kalandozók is nehezítik dolgunkat. A Sárkánytojás egy gyors taktikai családi játék, amiben minél értékesebb sárkánytojás lapkákat kell szereznünk, azonban a sárkányok mínusz pontot érnek, és arra is vigyázni kell, hogy a megszerzett tojásunkat egy óvatlan pillanatban nehogy beleejtsük az üregbe. A játékot 2-4 fő játszhatja, illetve bizonyos játékvariációban annyian, ahányan körbeülik az asztalt, és van egyszemélyes feladványfüzete is 35 fejtörővel.

Splendor

A Splendor egy gyorsasági gyűjtögetős és kártya fejlesztős játék. A játékosok reneszánsz kereskedők, akik drágakő bányákat, ehhez kapcsolódó közlekedési eszközöket, üzleteket próbálnak a legtöbb presztízspont megszerzésének reményében megvásárolni. Ha elég gazdaggá válik egy játékos még egy nemes látogatásával is növelheti presztízspontjait. A körödben gyűjthetsz drágaköveket (1), vásárolhatsz és építhetsz le kártyákat (2) vagy tartalékolhatsz kártyákat (3). Ha drágakövet gyűjtesz dönthetsz 3 különböző drágakő vagy két azonos drágakő megszerzése közül. A tartalék kártyádat magad előtt lefordítva hagyod későbbi épület kijátszásra. Minden egyes kártya amit megvásárolsz növeli a vagyonodat és egy állandó bónusz hatást ad a későbbi vásárlásokhoz vagy növeli a presztízspontjaidat. Az a játékos nyer, aki előbb éri el a 15 presztízspontot.

Szamuráj Szellem

Japán. A falu legendás szamurájai évszázadok óta híven őrzik békét -, de most a rettenetes Oni-musa klán rablóbandái fenyegetik őket! A szamurájok egyetlen esélye a túlélésre, ha összefognak, és közös erővel védik a falusiakat és otthonaikat. De vajon sikerülhet…? Legyőzhetik-e egyenként, egymagukban az ellenfelet, önként a halál árnyékába lépve, de felszabadítva a bennük lakozó állatszellem erejét, vagy inkább egymást támogatva igyekeznek győzelmet aratni, azt kockáztatva, hogy túl sokáig hagyják magára a védtelen falut…? A döntés szinte lehetetlen, de az idő sürget! Minden kör végén farmok és gazdaságok válnak a rablók martalékává – és ugyan, mit ér a harc, ha nincs már mit megvédeni…? A Szamuráj szellem egy fantasztikus hangulatú kooperatív kártyajáték, ahol a játékosoknak folyamatosan mérlegelniük kell, mennyit kockáztatnak a siker érdekében. Ha ugyanis a kártyavezérelt támadások következtében az összes kunyhó és/vagy család elpusztul, a játéknak vége, viszont ha egy szamuráj túl sokszor vállal harcot, és negyedszer is megsebesül – vagyis meghal -, akkor is elvesztették a játékot!

Titkos ügynök - Agent undercover

Igazi titkos ügynökként kell viselkednünk ebben a lelelepző játékban. A játékosok célja, hogy kiderüljön közülük ki a titkos ügynök. A titkos ügynök küldetése az információszerzés. A játékosok megadott helyszínen különböző szerepekbe bújnak, majd óvatos utalásokat tesznek arra, hogy ők pontosan tudják hol vannak, tehát nem titkos ügynökök. A Spyfall/Agent Undercover társasjáték magyar kiadása. A mi ügynökünk Mi6H1r40

Tokio királya

Ki lesz Tokió királya? Játssz őrjöngő gigaszörnyekkel, és pusztíts el mindent, ami az utadba kerül! Dobj a kockákkal, és válaszd ki a megfelelő kombinációt, hogy gyógyulj, támadj, győzelmi pontokat szerezz vagy épp speciális kártyákat vásárolj, amik segítségével akár halhatatlanná is válhatsz! Ez pedig nagyon is jól fog jönni, hidd el – ez a játék nem a békés kertvárosi életről szól! Rajtad áll, mit választasz: mindent egy lapra teszel fel és betörve a város szívébe egyetlen csapással akarsz véget vetni a harcnak, hisz többre úgysem lesz időd, vagy inkább összegyűjtöd a 20 győzelmi pontot? Bármelyik mellett is voksolsz, egy biztos – ahhoz a többi pusztító szörnynek is lesz még egy-két szava…!

Törpék harca

Színre szín, számra szám, ütések és taktikázás, ez talán sokaknak túl könnyűnek hangzik – de vajon te képes leszel még a küldetést is teljesíteni…? A Törpék Harca ugyanis egy pofonegyszerű, de annál rendhagyóbb kártyajáték, ahol a változatosságot nem csak a paklikeverések, hanem a küldetések garantálják! Mert azt senki sem gondolhatja komolyan, hogy egy bohókás zenész törp, vagy egy mérnök egy lapon említhető a bölcs sárkánnyal, vagy – Törpanyám, borogass! – magával a Törpök Királyával, ugye? Az viszont simán előfordulhat, hogy ezúttal a mindenki által lenézett múmia hozza meg neked a végső győzelmet! Játszd ki a kártyákat okosan a kezedből, figyelj az ellenfeleid lapjaira, hogy mindig tudd, mire számíthatsz tőlük, és közben ne feledkezz meg a leosztáskor felcsapott küldetéskártyáról sem, mert az mondja meg, éppen mi ér majd pontot a játék végén, vagy mi nem! Ugye, hogy így már nem is olyan egyszerű!

StarWars Destiny

Itt az idő, hogy összeeresszük a történelem nagyjait, mint Dooku gróf, Kylo Ren, Leia Organa vagy Han Solo! De jöhet egy Luke Skywalker és Qui-Gon Jinn vs Jango Fett és Jabba a Hutt.

swd01_cardfan_01

A Fantasy Flight Games új gyöngyszeme ötvözi a kártya és a kockajátékokat és valami újjá forrasztja össze. A népszerű és pénztárcagyilkos gyűjtögetős modellel érkeznek a kedvenceink. Bár Rey és Kylo kap egy alapcsomagot, a többiek a kockákkal együtt kiegészítőkben érkeznek, de bizony véletlenszerűen! :/

A játékban  Star Wars népeit három részre osztjuk nehogy véletlenül keveredjenek. Vannak a varázslók Erőhasználók (Force), mint Luke vagy Dooku, a mindenféle parancsnokok (Command), mint Leia és a maradék söpredék Finn és Fett félék (Rouge).

swd01_layout

Indulásnak választanod kell egy csapatot a karakterekből, hogy összeereszd a másik bandájával.  A cél innentől egyszerű: Minden karakternek van egy életereje (jobb-felső sarok), ennyit kell az arcán rendezni, hogy kiszálljon a játékból. A  Destiny számtalan módot kínál, hogy ellenfelünk papírnépét leamortizáljuk és a mi csürhénk csapatunk jöjjön ki győztesként. A kártyakarakterek alapképességein túl, létezik még pár fajta lap ami a felszereléseket, eseményeket és a szokásos kártyajáték elemeket tartalmazza.

swd01_cardfan_02

Természetesen a kártyagyilkosságon túl képesek vagyunk nyersanyagot gyűjteni, pajzsot építeni, kockákat forgatni és egyéb speciális lap meglepetésit a Star Wars papírvilágára szabadítani.

A játék gyorsnak és egyszerűnek ígérkezik. A karakterek kombinálásával a lehetőségek tárháza és a játék mélysége is végtelen. Klasszikusokon kár változtatni. Ha szereted a Galaxy of Heroes típusú játékokat és nem zavar, hogy teljesen – történelmileg – problémás csapatokat eresztesz egymásnak, akkor ez a Te játékod!

Hatalom Kártyái

A Hatalom Kártyái Kártyajáték (HKK) egy gyűjtögetős kártyajáték, amit a Beholder Kft. nevű cég indított el az amerikai Magic: The Gathering mintájára (de attól eltérő rendszerrel) 1995 szeptemberében. A kártyajáték hangulatvilága a cég másik termékén, a „Túlélők Földjének” fantázia történetén alapszik. A kártyajátékban egy varázslót személyesítünk meg, aki lények, varázslatok és egyebek létrehozásával próbál győzedelmeskedni egy csatában az ellenfél vagyis a másik játékos(varázsló) felett. A játékot minimum 2 játékos játssza és habár elvileg nincs felső plafon, de nem jellemző a hatnál több személyes játszmák.